top of page

Havayolu Pilotlarının Öğretme Stilleri Üzerine Bir Çalışma

Güncelleme tarihi: 6 Ara 2021

Ayça Mumkule Erşipal ve Eray Beceren

Anahtar Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti.



Özet

Bu araştırmanın amacı, havayolu şirketlerinde görev yapan öğretmen pilotların öğretme stillerini incelemektir. Bu amaçla şu an aktif uçuculuk faaliyetini yürütürken aynı zamanda öğretmenlik görevi de üstlenmiş ve 3 farklı havayolunda görev yapan pilotların test sonuçları esas alınmıştır.


“Eğiticinin Eğitimi” çalışmasına katılan bu pilotlara, eğitim öncesi Grasha-Riechmann Öğretme Stilleri Testi (214 havayolu pilotu) uygulanmıştır. Eğitim esnasında bu konularda bilgi verilmiştir. Konu ayrıca eğitmen pilot tazeleme eğitimlerinde de ulaşılan sonuçlar üzerinden tartışılmıştır.


Araştırmada, havacılığın kendine özgü eğitim ortamları dikkate alınmış, yer dersleri ve simülatör dersleri göz önünde bulundurulmuştur. Genel değerlendirmede; öğretme stillerinden yola çıkarak eğitimler esnasında öğretmen merkezli, öğrenci merkezli, öğrenci – öğretmen (dengeli) merkezli stillerin kullanımı ile ilgili araştırma yapılmıştır. Eğitimler esnasında ve sonrasında, çalışmaya katılanlar ile yapılan görüşmeler ve yorumlara yer verilmiştir.


Anahtar Kelimeler: Öğretme Stilleri, Havayolu Pilotu




İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page